Wanneer uw hond of kat bij ons in het pension komt, dan is het belangrijk dat hij of zij tijdig ingeënt en ontwormd is en tevens vrij is van vlooien en mijt. Is uw hond of kat niet tijdig ingeënt, dan kunnen wij geen verblijf toestaan in ons pension. Indien wij bemerken dat uw hond of kat niet volledig vlovrij is, dan zullen wij hem of haar behandelen. De gemaakte kosten hiervan zullen wij aan u doorberekenen.

Of uw hond of kat nu thuis of in ons dierenpension verblijft, het is altijd mogelijk dat hij of zij ziek wordt.

Door verhoogde infectiedruk is de kans op een besmettelijke ziekte, zoals kennelhoest (honden) en niesziekte (katten), ondanks de gebruikelijke hygiëne aanwezig. Besmetting is overal mogelijk, vooral op plekken waar meerdere dieren bij elkaar komen zoals hondenuitlaatplaatsen, hondenclubs, tentoonstellingen en dus ook dierenpensions.

Oudere, jongere en zieke dieren lopen door een mindere weerstand meer risico. Kennelhoest of niesziekte is vergelijkbaar met verkoudheid en griep bij de mens en wordt veroorzaakt door verschillende virussen en/of een bacterie waardoor vaccinatie niet 100% de garantie geeft dat uw hond of kat niet ziek kan worden. Het blijkt wel zo te zijn dat een jaarlijks gevaccineerde hond of kat beter bestand zal zijn tegen virale infecties van de luchtwegen.

Loopsheid bij honden: Mocht uw hond loops zijn of kunnen worden tijdens het verblijf in ons pension dient u dit vooraf aan te geven, zodat wij maatregelen kunnen nemen.

Niet gesteriliseerde poezen nemen wij uitsluitend aan op eigen risico. Bij ons zitten de poezen bij elkaar in een gemeenschappelijke ruimte.

Bij twijfel over de gezondheid van uw huisdier zullen wij contact opnemen met de dierenarts. De kosten hiervan worden doorberekend aan de klant.

de overige voorwaarden kunt u hieronder verder lezen.

Algemene voorwaarden Dierenhotel A1 jan 2024