Verplichte inentingen

Om het dierenwelzijn en de veiligheid te kunnen garanderen, zijn wij streng als het gaat om de entingen. Het is belangrijk dat uw huisdier is voorzien van de vereiste vaccinaties. Hij/zij gaat immers naar een plek waar ook veel andere huisdieren zijn. Als vanzelfsprekend vinden wij de veiligheid van al onze logés ontzettend belangrijk. Om het welzijn van alle huisdieren in ons pension te kunnen garanderen, wordt een geldig bewijs van vaccinatie gevraagd.

Welke entingen zijn verplicht voor een verblijf in Dierenhotel A1?

Uw hond moet ingeënt zijn tegen:

  • Jaarlijkse cocktailenting (Parvo, Hondenziekte, Ziekte van Weil, Leverziekte)
  • Kennelhoest (Parainfluenza + Bordetella)

 

Uw kat moet ingeënt zijn tegen:

  • Kattenziekte
  • Niesziekte
  • Bordetella  (neusenting)

 

Neem het inentingsboekje mee

Het inentingsboekje dient met het brengen van de hond en/of kat te worden ingeleverd, anders kunnen wij uw huisdier niet plaatsen. Deze regel hanteren wij om ervoor te zorgen dat uw huisdier gezond blijft tijdens het verblijf. Daarnaast kunnen wij als pension altijd controles vanuit de dierenwelzijnswet verwachten.

 

Wat nou als uw huisdier onverhoopt ziek wordt?

Als vanzelfsprekend doen wij ons uiterste beste voor uw huisdier een plezierig en passend verblijf te verzorgen. Mocht uw huisdier onverhoopt toch ziek worden, dan zijn wij genoodzaakt een dierenarts in te schakelen. Deze kosten komen dan geheel voor uw rekening.

 

Dierenhotel A1 heeft uitstekende contacten met dierenkliniek Hellendoorn. Dit betekent dat als het medisch noodzakelijk is, er direct met de dierenarts overlegt kan worden. Als uw huisdier al onder behandeling staat, zal onze voorkeur naar uw eigen dierenarts uitgaan. Mocht het noodzakelijk zijn dat wij met uw huisdier naar de praktijk moeten, dan nemen wij altijd eerst contact met u op (spoedgevallen uitgezonderd). Daarom vragen wij u bij het brengen van uw hond of kat om een noodnummer waarop wij u of een contactpersoon kunnen bereiken.
Op deze wijze is ook de medische verzorging van uw huisdier gewaarborgd.